Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » “The Class” naar Brabant

“The Class” naar Brabant

“Jongeren in Brabant moeten ook kunnen deelnemen aan The Class”
“Er zijn hier zoveel mooie en grote bedrijven, die ons hierbij kunnen helpen. Het moet lukken”

28 mei jl. hebben we de eerste aftrap gedaan om het programma ‘The Class’ van de Hersenstichting naar Brabant te krijgen. Onder leiding van dagvoorzitter Tonny de Groot hebben meerdere stakeholders uit het NAH netwerk hebben in Eindhoven samen gebrainstormd wat nodig is om dat mogelijk te maken. Daarbij gevoed door interessante presentaties van de Hersenstichting, Lisanne Peters, oud deelneemster van The Class Oost (BRAIN LIES) en Michele de Vries vertelde vanuit VodafoneZiggo dat bedrijven vanuit Diversiteit, Gelijkheid & Inclusie mee (zouden) moeten doen met The Class.

We hebben een inspirerende middag gehad met heel veel enthousiaste deelnemers. We zijn overtuigd dat dit realiseerbaar is en we in 2025 kunnen starten in Brabant.

Wat is The Class?
The Class biedt jongvolwassenen (18-30 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel een traject aan om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het is een coaching-en re-integratie traject met als doel de jongeren werk fit te maken en ze te begeleiden naar een passende, duurzame werkplek. Kijk hier voor meer informatie over The Class.

Waarom The Class in Brabant?
Omdat we zowel vanuit Breinlijn als vanuit onze netwerkpartners zien en horen dat ook in onze regio jongeren met NAH vastlopen op de route richting (betaalde) arbeid. Het zou waardevol zijn als ook onze jongeren de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan dit succesvolle project. Echter, het project draait nu alleen in het westen en oosten van Nederland. Waardoor reistijd veelal een factor is die deelname voor de jongeren belemmert.

Dit initiatief wordt georganiseerd door NAH netwerk Zuidoost Brabant, samen met de Hersenstichting, Zorgnetwerk Midden-Brabant (Hersenletsel netwerk Ivon Groot-Kolsteren), NAHketen Oss-Uden-Meijerij (Silvie Bollars), NAH keten Den Bosch (Angelique Habraken), Netwerk Hersenletsel West Brabant (Lotte Stegeman)

Heb je vragen hierover, stel ze aan de netwerkcoördinator van jouw regio. Voor Zuidoost Brabant stuur een mail naar info@nahnetwerkzob.nl

Ga naar de inhoud