Ga naar de inhoud

Ervaringsdeskundigen 

Een ervaringsdeskundige is iemand die al enige tijd zelf ervaring heeft met het hebben van niet-aangeboren hersenletsel. Na een ongeluk, beroerte, herseninfarct of op andere wijze opgelopen hersenletsel. Deze personen zijn steeds wijzer geworden over hoe met de gevolgen van NAH om te gaan. Een ervaringsdeskundige heeft naast de nodige eigen ervaring ook meerdere cursussen gevolgd over hoe zijn/haar ervaring in te zetten/ te gebruiken in de ondersteuning van andere mensen met hersenletsel.  

 

Ervaringsdeskundigheid in Zuidoost Brabant

Deze regio heeft een grote groep (geschoolde) ervaringsdeskundigen die actie zijn in de regio op verschillende manieren.

Het NAH Netwerk Zuidoost Brabant heeft een Werkgroep Ervaringsdeskundigheid met als doel de inzet van ervaringsdeskundigheid in de regio te vergroten op 4 pijlers:

De betrokken organisaties zijn allen actief in regio op het gebied van ervaringsdeskundigheid en NAH zoals NAH Netwerk Zuidoost Brabant,  Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl,  Stichting NAH kracht, Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost Brabant en NAH-ja!

  

Contact?

Voor vragen of direct contact.

Stuur een mail naar ervaringsdeskundigheid@nahzobrabant.nl

 

Ga naar de inhoud