Ga naar de inhoud

Hoe leg je uit wat je doormaakt?

Mensen met hersenletsel stuiten vaak op onbegrip in de omgeving. Iedereen is wel eens vermoeid of overprikkeld.... maar dít is toch écht anders. onderstaande filmpjes kunnen helpen om meer begrip in de omgeving te krijgen, als je zelf de woorden niet kan vinden.

Een prachtig filmpje over leven met niet aangeboren hersenletsel

Gevolgen van hersenletsel zijn vaak onzichtbaar en worden mede daardoor slecht begrepen. Dit filmpje geeft uitleg over enkele veel voorkomende symptomen en gevoelens die een mens kan ervaren in het leven met hersenletsel.

Het filmpje is gemaakt door twee New Yorkse letselschade advocaten, Shana De Caro en Michael V. Kaplen. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Traumatic Brain Injury (niet aangeboren hersenletsel) en vertegenwoordigen veel cliënten met hersenletsel. Het filmpje heet The Invisible Rain Cloud – A Short Story About Traumatic Brain Injury. 

 

Ervaringsvideo: hersenletsel op het werk

Het is soms moeilijk om aan collega's uit te leggen hoe het is om hersenletsel te hebben. Laat dan onderstaande video zien. Dan kan men ervaren hoe iemand met NAH zich kan voelen op z’n werk.

 

In onze samenleving is werken één van de belangrijkste manieren om mee te doen. Toch staan veel mensen met een hersenaandoening die wel kunnen werken, buiten de arbeidsmarkt. Zij ervaren te veel belemmeringen op hun werkplek om te kunnen werken.

Meer weten over wat jij kan doen om overprikkeling te voorkomen of verminderen? Kijk op www.zetallehersenenaanhetwerk.nl

Ga naar de inhoud