Ga naar de inhoud

Zorg in de regio

Voor alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel verwijzen wij naar de website van wegwijzer hersenletsel. De Wegwijzer Hersenletsel geeft een breed overzicht van het aanbod aan producten en diensten dat mensen met hersenletsel en hun naasten helpt op hun manier te leven met hersenletsel. Van apps, ondersteuning, zorg en dagbesteding tot lotgenotencontact: op de Wegwijzer Hersenletsel vind je snel en gemakkelijk producten en diensten in jouw regio.

Daarnaast kunt u voor veel specifieke NAH zorg en ondersteuning terecht bij onze netwerk- en samenwerkingsparters.

Bent u op zoek naar een therapeut met kennis van NAH? Dan verwijzen wij u graag naar de ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtiek en psychologen die zijn aangesloten bij het Multidisciplinair eerstelijnsnetwerk NAH.

Hieronder vindt u meer informatie over:

Lotgenoten contact

In de regio Zuidoost Brabant zijn meerdere lotgenotencontact groepen. Het kan prettig zijn om steun te vinden bij mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Door contact met lotgenoten kun je jouw ervaringen delen en vragen stellen aan anderen. Je kunt op verschillende manieren in contact komen met lotgenoten.

In het overzicht hiernaast vindt u alle groepen in de regio. Er zijn 3 verschillende categorien waarop u kan selecteren via het uitschuifpaneel naar de het kopje "NAH Lotgenotengroepen Zuidoost Brabant:

  • NAH volwassenen groepen (blauw)
  • NAH jongeren groepen (groen)
  • NAH naasten groepen (geel)

Houdt ook de jaaragenda in de gaten.

Indien (grote) groepen teveel voor u is, of het teveel energie kost om ergens naartoe te gaan, dan is het ook mogelijk om individueel in gesprek te gaan met een ervaringsdeskundige.

Themabijeenkomsten Café Brein

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen waarbij informatie en gezelligheid samengaan. Elke bijeenkomst staat een ander thema centraal. 

Het accent ligt op (lotgenoten) voorlichting, contact, erkenning, en herkenning. Mensen met NAH en hun naasten informeren over de regionale ontwikkelingen en mogelijkheden van gespecialiseerde zorg en dienstverlening. 

Deelnemers praten over de brede gevolgen van NAH en hoe ze daarmee omgaan. Deze gevolgen hebben namelijk grote invloed op het welzijn van de persoon met NAH en zijn omgeving. In de jaaragenda vindt u de komende bijeenkomsten.
Lees hier de verslagen van vorige edities.

NAH groepen en  activiteiten

Houdt ook de jaaragenda in de gaten voor activiteiten in de regio.

NAH GROEPEN EN ACTIVITEITEN 
Zangkoor MemoriesNAH volwassenen & naastenGemeenschapshuis De VlinderheiBestdinsdagen in de oneven weken13.30 – 15.0006 3856 2925 
Contactkoor 'De stem van ons geheugen'NAH volwassenenWijkgebouw D'n Houten HoekDeurne2e maandag vd maand14.00 - 16.0006 4994 2004carolien@zangwerk.nl
Gezond Verstand Kookclub NAHNAH volwassenen BlokhutEindhoven1x per maand17.00040 211 8328eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl
NAH/ Afasiekoor "Articolor"NAH volwassenen Verpleeghuis Archipel DommelhoefEindhoven  040 261 0116inge.walthuis@archipelzorggroep.nl
NAH koor "eigenwijs"NAH volwassenenNAH zorgatelier de StipHelmonddonderdag10.00 - 12.0006 2092 0526 

Prikkelarm sporten

Sporten met minder prikkels houdt in dat er minder bezoekers zijn en vaak geen achtergrond muziek is en rekening wordt gehouden met de verlichting. Ook zijn er soms andere aanpassingen. Kijk voor het aanbod in Zuidoost Brabant op Unieksporten.

Prikkelarm cultuuraanbod

Bij een prikkelarm cultuurbezoek worden zintuiglijke prikkels verminderd voor een nieuwe kijk op cultuurbeleving. Cultuur verbindt en vergroot veerkracht, welzijn en zingeving. Kijk op onderstaande website voor het landelijk aanbod.

Ga naar de inhoud