Ga naar de inhoud

Welkom bij NAH Young

NAH Young is in 2015 opgericht en is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Doormiddel van bijeenkomsten probeert NAH Young jongeren met NAH bij elkaar te brengen. Het organiseren van de bijeenkomsten wordt grotendeels gedaan door jongeren met NAH. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de beperkingen van hersenletsel. De bijeenkomsten hebben vaak een informeel karakter. Naast de vaste bijeenkomsten organiseren we zo nu en dan ook andere activiteiten, al dan niet in samenwerking met andere organisaties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier of vindt u terug in de folder.

Wat is NAH Young?

Wat is NAH Young en waarom is NAH Young opgezet? “NAH” staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel en “Young” voor jongeren. Kortom; een plek waar jongeren met NAH elkaar kunnen ontmoeten en elkaar beter leren kennen.

Jammer genoeg zijn er in Nederland weinig gelegenheden specifiek voor jongeren met NAH. Vandaar dat we eind 2015 de handen ineen geslagen hebben en met behulp van het Zelfhulpnetwerk en de Zorgboog onze eerste bijeenkomst hebben georganiseerd voor jongeren met NAH, onder de naam NAH Young.

Wij zijn “jongeren met NAH” en wilden graag in contact komen met andere jongeren met NAH. En blijkbaar zijn er meer jongeren met hersenletsel die daar behoefte aan hebben. We organiseren informele bijeenkomsten die vooral ontspannen en gezellig zijn. Iedereen met NAH tussen de 18 en 35 jaar is van harte welkom!

De bijeenkomsten van NAH Young zijn heel laagdrempelig, vooral de herkenning, erkenning, nieuwe contacten en gezelligheid worden vaak als erg fijn ervaren. Vaak wordt de bijeenkomst door middel van een bepaald onderwerp of met behulp van een spel opgestart. Onderwerpen die tot nu toe centraal hebben gestaan tijdens de bijeenkomsten zijn bijvoorbeeld: vakantie, relaties, hoe ga je om met de gevolgen van hersenletsel, copingstijlen, wat doe je tijdens de feestdagen en ga zo maar door!

Een enkele keer wordt de bijeenkomst gebruikt om een gastspreker uit te nodigen. De sprekers behandelen altijd een thema dat verbonden is met hersenletsel en meestal wordt de avond op een interactieve manier ingekleed.

Wanneer zien we elkaar?

NAH Young wordt iedere eerste maandag van de oneven maanden georganiseerd. Check wel altijd de actuele agenda, ivm feestdagen/vakanties vervallen sommige data of worden verzet naar een ander moment.

De bijeenkomsten zijn van 19.00 tot 21.00 uur. Is je energie eerder op, dan kijkt er niemand vreemd op als je eerder weg gaat. Aan- of afmelden is niet verplicht.

De bijeenkomsten zijn enkel toegankelijk voor mensen met NAH. Als je gebracht wordt door je ouders of andere naasten, dan bestaat er voor hen de mogelijkheid om in de gemeenschapsruimte van De Fonkel te wachten. Onder het genot van een drankje kunnen ook zij een leuke avond beleven met de andere ouders.

Wijkhuis de Fonkel, Prins Karelstraat 123, 5701 VL Helmond

Contact informatie

Neem gerust contact met ons op, we proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Adres
Prins Karelstraat 131,
5701 VL Helmond

E-mail: nahyoungbrabant@gmail.com

Volg ons

Ga naar de inhoud