Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Gluren bij de Buren 2024

Gluren bij de Buren 2024

In de komende maand gaan zorgmedewerken in Zuid Oost Brabant weer “Gluren bij de Buren”. Dit wordt georganiseerd door NAH netwerk Zuidoost Brabant.

Catharina ziekenhuis, Màxima MC, de Zorgboog, Lunet, GGzE, en NAH Ervaringsdeskundigen ZOB gaan op verschillende momenten hun deuren open zetten.  In een maand tijd worden 78 bezoeken afgelegd om van elkaar te leren en inspiratie op te halen.

Voor zorgprofessionals is dit dé kans om een dagje mee te lopen op de verpleegafdeling van het Máxima MC, of rond te kijken op woonpark Eckartdal van Lunet. In gesprek te gaan met zorgprofessionals van het Catharina Ziekenhuis of onderzoek wat Ervaringsdeskundigen in de regio te bieden hebben. Wat gebeurt er toch in de kliniek bij GGzE? Hoe ziet de NAH(+) cliëntreis er uit bij de Zorgboog? Lees hieronder wat de bezoeken inhouden.

Wil je volgende keer ook meedoen moet Gluren bij de Buren 2025? Schrijf je dan in voor de Breinbrief of volg ons op linkedin, dan ben je altijd volledig op de hoogte.

Catharina Ziekenhuis Bij het bezoek aan het Catharina ziekenhuis krijg je meer informatie over de behandelmogelijkheden welke toegepast kunnen worden bij een herseninfarct en besteden we graag aandacht aan het zorgpad van een CVA-patiënt tijdens de eerste 3 maanden. Na de presentatie is het mogelijk om een rondleiding te krijgen op de verpleegafdeling. 

NAH Ervaringsdeskundigen ZOB Ervaringsdeskundigen zien we steeds vaker terug in de zorg en ondersteuning. Dat is fijn want hun ervaringskennis is zeer waardevol in de educatie van zorgprofessionals, maar ook bij de begeleiding van lotgenoten. Zuidoost Brabant heeft een grote actieve poule aan ervaringsdeskundigen NAH. Benieuwd hoe deze ervaringsdeskundigen NAH worden opgeleid en kunnen worden ingezet? Kom het ervaren. Tijdens dit bezoek: •  Delen we informatie rondom lotgenotencontactgroepen en inloopspreekuren •  Gaan we dieper in op welke manier de mensen met NAH en naastbetrokkenen worden opgeleid tot ervaringsdeskundigen • Informatie over samenwerking met professionele hulpverleners,  • Waar getrainde ervaringsdeskundigen voor kunnen worden ingezet Dit bezoek is interessant voor alle hulpverleners die (willen) werken met mensen met NAH.

Máxima MC Krijg jij geen genoeg van Grey’s Anatomy, E.R. of dr. House?!? Maak het dan nu zelf ook eens mee en kom dan een dag meelopen op de verpleegafdeling Neurologie in het Maxima MC. In de ochtend trek je het witte pak aan en draai je samen met één van de verpleegkundigen een eigen blok patiënten; gezamenlijke dagstart, ochtendzorg, revaliderend werken, artsenvisite, medicatie delen en evt. een MDO, Lunchgroep of Klinische les! In de middag is er ruimte om, samen met één van onze collega’s, andere afdelingen te gaan bekijken waar Neurologie patiënten mee te maken (kunnen) hebben; de SEH, de IC, de NeuroCare, de poli Neurologie of bijvoorbeeld de paramedische afdeling.

GGzE GGzE Nestor biedt ambulante en klinische behandeling aan volwassenen en ouderen met uiteenlopende psychische problemen en achtergronden. Tijdens een bezoek bij GGzE Nestor zal specifiek worden ingegaan op de zorglijn Neuropsychiatrie. Ook is er de mogelijkheid voor een bezoek aan de kliniek waar zij het een en ander zullen laten zien bijvoorbeeld ook op het gebied van dagbesteding.

Lunet Op woonpark Eckartdal ontvangt het Breinplein jullie graag voor een rondleiding op de woning. Hier laten wij zien op welke wijze er op maat ondersteuning geboden wordt aan cliënten met een verstandelijke beperking i.c.m met een NAH(+). Het Breinplein beschikt over een inpandige dagbesteding, waar het samenkomen voor een kopje koffie al als een zinvolle activiteit gezien kan worden. Tijdens de inloopochtend worden jullie ontvangen door medewerkers vanuit diverse disciplines. Zij zullen in het kort vertellen over de visie en de huidige ontwikkelingen van deze doelgroep binnen de organisatie.

de Zorgboog Graag geeft de Zorgboog een kijkje in de cliëntreis NAH en NAH+ binnen de Zorgboog. De reis start bij de Geriatrische revalidatie.  Daarna komen we bij de cliënt thuis voor CVA-nazorg en Casemanagement NAH . Vervolgens nemen we je mee in de ontwikkelingen van de NAH + afdeling, het expertise centrum. We sluiten af met het thema dagbesteding waar onze cliënten o.a. heerlijke appeltaarten maken😉

 

Ga naar de inhoud