Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » CVA symposium Eindhoven succes

CVA symposium Eindhoven succes

Donderdag 6 juni vond het symposium ‘Werken aan herstel en zelfredzaamheid na een CVA’ plaats in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. Het symposium, met meer dan 100 deelnemers, was een succes. Het was inspirerend, leerzaam en een goede gelegenheid om als professionals in de regio verder met elkaar kennis te maken.

Rudi Westendorp, hoogleraar ouderengeneeskunde en directeur Reable Nederland beet de spits af. Zijn lezing ging over reablement: de burger meester maken van zijn eigen leven, als inspiratie voor CVA-zorg en behandeling. Hij hield ons een spiegel voor en er werden vijf gedragsregels voor goede hulpverlening gedeeld.

Tijdens de drie inspirerende workshops stonden kennis delen en ervaringen centraal.

Twee sprekers van Koninklijke Visio lieten deelnemers ervaren hoe het is om hemianopsie te hebben en op welke manier zorgverlening zich daarop kan aanpassen.

De neuropsycholoog van Libra Revalidatie & Audiologie verplaatste zich in de mens met NAH. Na een CVA geeft 76% van de mensen aan dat zij last hebben van overprikkeling. Daarvan is 48% overprikkeling door geluid en 45% door visuele overprikkeling.

De workshop van de muziektherapeute van Vitalis WoonZorg Groep raakte de deelnemers. Zij ervaarden ter plekke de kracht van muziek en de reacties die dat teweeg brengt.

Enkele reacties van de deelnemers na afloop.

“Ik vond de onderwerpen van de presentaties heel erg interessant. Goed om de kennis op te frissen, ook al was het niet allemaal nieuw”

“De interactie was ook leuk. Je kon met andere sparren en de nieuwe inzichten bespreken

Het helpt me anders te kijken

Goed georganiseerd! Het nodigde zeker uit om contacten te leggen.

We kwamen tijd tekort. De praktische toepasbaarheid van de onderwerpen had nog meer mogen zijn.

Ga naar de inhoud