Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Arbeidsdiagnostisch onderzoek bij hersenaandoeningen: aan het werk!

Arbeidsdiagnostisch onderzoek bij hersenaandoeningen: aan het werk!

Kunnen werken of weer gaan werken is een belangrijk doel voor veel mensen met een hersenaandoening. Zij ervaren vaak dat zij minder aankunnen vanwege cognitieve problemen. Het is nog niet duidelijk wat de precieze gevolgen zijn van cognitieve problemen voor het werk en wat dit betekent voor re-integratie. Dankzij een subsidie van de Hersenstichting vindt er de komende tijd een onderzoeksproject plaats wat gaat onderzoeken hoe de arbeidsmogelijkheden te verbeteren zijn van mensen met een hersenaandoening.

Klimmendaals arbeidsrevalidatieafdeling Zintens werkt al met een arbeidsdiagnostisch onderzoek (ADIO). Dit onderzoek helpt om cognitieve problemen in kaart te brengen en advies te geven voor re-integratie. Binnen dit nieuwe onderzoeksproject wordt het ADIO opnieuw en systematisch ontwikkeld en gevalideerd. De inhoud wordt afgestemd op de behoeftes van patiënten, zorgprofessionals, bedrijfsartsen en werkgevers.

Dit onderzoeksproject is het resultaat van een mooie samenwerking tussen dr. Nikita Frankenmolen, dr. Dirk Bertens en dr. Marit Sanders van Klimmendaal, de afdeling Zintens, en dr. Joukje Oosterman van de Radboud University Nijmegen. Ook het patiëntenperspectief is goed vertegenwoordigd met de input van Vera Verhage, patiënt-lid van de wetenschapscommissie van Klimmendaal. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Klimmendaal in samenwerking met de Revionpartners Basalt en Revalidatie Friesland. Lees erover op de website van Zintens.

Bron: www.hersenletselnetoverijssel.nl

Ga naar de inhoud