Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Nieuw landelijke behandelprogramma voor jeugdigen met NAH

Nieuw landelijke behandelprogramma voor jeugdigen met NAH

De digitale versie van het landelijke behandelprogramma voor kinderen en jongvolwassenen met niet-aangeboren hersenletsel in de medisch specialistische revalidatie is af!

Niet-aangeboren hersenletsel bij kinderen en jongeren brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Ze kunnen bijvoorbeeld problemen hebben met beweging, slapen, prikkels, concentratie, stemming of gedrag, op school, tijdens werk of in het sociale dagelijks leven. Omdat de gevolgen van hersenletsel bij kinderen en jongeren niet altijd direct zichtbaar zijn en per persoon sterk kunnen verschillen, ontbreekt het vaak aan tijdige en juiste zorg.

Het onderzoeksproject Meedoen Next Step?! heeft daarom als doel om een landelijk revalidatiebehandelprogramma voor kinderen en jongvolwassenen met NAH te ontwikkelen en te implementeren. Zodat zij de best mogelijke zorg krijgen: de juiste zorg, op de juiste plek, op het juiste moment. 14 revalidatiecentra in Nederland werken samen in Meedoen Next Step?! aan de ontwikkeling en implementatie van:

  1. Een complete ‘gereedschapskist’ met de kennis en best practices van revalidatiecentra en NAH-experts, bestaande uit de beste materialen, behandelmethodes en oplossingen, die landelijk gebruikt wordt.
  2. Een ‘navigatiesysteem’ waarmee professionals van zorginstellingen op regionaal niveau (sneller) hun weg naar elkaar weten te vinden. Zodat zij zonder omwegen en zonder tijdverlies kunnen doorverwijzen of samenwerken.

Op de website Meedoen Next Step?! lees je alle informatie over dit onderzoeksproject. 

Bron: HersenletselNet Overijssel

Ga naar de inhoud