Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Leg de Link met hersenletsel!

Leg de Link met hersenletsel!

Huisartsen herkennen hersenletsel met een handig stroomschema en verwijskaart!

Uit een peiling die de Hersenstichting uitgevoerde onder 1000 Nederlanders blijkt dat 20% van de ondervraagden onbegrip van artsen/zorgprofessionals voor hun hersenaandoening ervaart. Om huisartsen te helpen om niet-aangeboren hersenletsel beter te herkennen, financiert de Hersenstichting het project: ‘Leg de link met hersenletsel’. Het project wordt uitgevoerd door de Hersenletsel Alliantie. Dit is de website van de Hersenletsel Alliantie. Lees op de website van de Hersenstichting over Leg de Link. Dit is de website van Leg de Link met hersenletsel.

Klik hier naar het handige stroomschema ‘Denk aan hersenletsel’ ; een handig stroomdiagram voor het opsporen van niet-aangeboren hersenletsel door de huisarts.

Klik hier naar de nieuwe Verwijskaart ‘Denk aan hersenletsel’. Deze verwijskaart geeft de verwijsmogelijkheden bij het stroomdiagram voor de huisarts bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Daarnaast is er recentelijk in samenwerking met KOH ook een specifiek scholing ontwikkeld voor alle professionals in de huisartsenzorg. Klik hier naar meer informatie over deze scholing ‘Denk aan Hersenletsel. De eerste scholing start in oktober 2023 in Eindhoven. Wil je hier meer over weten of direct aanmelding? Klik dan hier

Ga naar de inhoud