Meteen naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Café Brein Eindhoven -“Visuele klachten bij NAH”

12 juni @ 19:30 21:30

Maandag 12 juni 2023 organiseert Café Brein Eindhoven een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Hoofdgast van deze avond is Rob Gevers, hij werkt als Neuro Optometrist bij Oogbalans in Berlicum

Welke onderwerpen komen er aan bod?
Mensen met NAH ten gevolge van inwendig of uitwendig letsel, hebben vaak visuele klachten. Zij kunnen wel goed zien, maar niet fijn kijken! Na een hersenschudding is het mogelijk dat er na de herstelperiode visuele klachten overblijven. Denk aan hoofdpijn, meer moeite met lezen en concentreren, duizeligheid en vermoeidheid. Soms is er sprake van dubbelzien.

Na een herseninfarct of hersenbloeding kunnen er ook visuele functies wegvallen of duidelijk verminderd zijn. De samenwerking tussen beide ogen kan verstoord zijn waardoor het opnemen van visuele informatie lastig en vermoeiend wordt. De klachten zijn dan vaak: mist in het hoofd, gevoelig voor licht en geluid, hoofdpijn, concentratieklachten, last in drukke ruimtes en erg moe worden van lees- en beeldschermwerk.

Een Neuro Optometrist kan onderzoeken of het visuele systeem goed functioneert en heeft behandelingen om de visuele functies te verbeteren. Of de patiënt wordt begeleid in het beter omgaan met de ontstane kijksituatie. Rob gaat hier veel meer over vertellen.

Waar: SWZ Activiteitencentrum, Palladiostraat 27, 5624 AB in Eindhoven.
Datum en tijd: 12 juni van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang vanaf 19.00 uur.
Wie: Mensen met NAH, hun familie of mantelzorgers, andere belangstellenden.
Aanmelden: IS NIET NODIG!

SWZ activiteitencentrum

Palladiostraat 27
Eindhoven,5624 AB
Naar de inhoud springen