Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Brain Awareness Week 2024 in het teken van slaap

Brain Awareness Week 2024 in het teken van slaap

Van 11 tm 15 maart organiseert de Hersenstichting de Brain Awareness Week.

Kennis over de hersenen vergroten en bewustwording creëren over alles wat je hersenen ongemerkt voor je doen, dat is waar de Brain Awareness Week over gaat. Omdat vrijdag 15 maart, Internationale Dag van de Slaap, in de BAW valt, duiken we dit jaar dieper in het thema Slaap. Een week lang maken we mensen bewust van hoe belangrijk slaap is voor de hersenen. Wat zijn de do’s en dont’s, wat kun je doen om op de korte en de lange termijn je nachtrust te verbeteren en wat zijn de positieve effecten van slaap.

Meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan niet tevreden te zijn over zijn slaap. Bij 1 op de 5 is er zelfs sprake van langdurige slaapproblemen. Bij sommige groepen zijn de problemen nog groter, bijvoorbeeld bij mensen met een hersenaandoening.

Wat wil jij weten over slaap?
Naast de slaapthema’s die we vanuit de Hersenstichting uitlichten, zijn we benieuwd naar het onderwerp dat jou interesseert. We horen dan ook graag welke vraag jij over slaap hebt. Stel hier jouw vraag over slaap.

Tijdens de BAW van 11 t/m 15 maart beantwoord de Hersenstichting zoveel mogelijk vragen die ze ontvangen. Dus houd hun socials en deze pagina in de gaten!

Ga naar de inhoud