Meteen naar de inhoud

Over hersenletsel

NAH

Een beschadiging aan de hersenen die na de geboorte ontstaat, noemen we niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Een deel van de hersenen is dan zo beschadigd, dat ze niet meer normaal kunnen werken.NAH is geen medische diagnose maar een verzamelnaam voor de verschillende uitingsvormen van hersenletsel.

Ingrijpende veranderingen

Het leven van mensen met NAH en hun naaste omgeving staat in 1 keer op z’n kop. Er is sprake van een breuk in de levenslijn, waardoor er een tijd van voor en een tijd van na het hersenletsel ontstaat. Het kan zorgen voor ingrijpende veranderingen, een veranderd leven. Je zaken weer op de rit krijgen in een ‘nieuw leven met NAH’ vraagt de nodige aanpassing, soms op vele fronten. Het NAH Netwerk Zuidoost Brabant ondersteunt deze mensen en hun naasten.

 

Wil je meer informatie over hersenletsel kijk dan op: www.hersenletsel-uitleg.nl 

Traumatisch hersenletsel

Traumatisch hersenletsel, ontstaan door een oorzaak buiten het lichaam (b.v. een verkeersongeluk, ongelukkige val, harde klap op het hoofd of het shaken baby-syndroom).

Niet-traumatisch hersenletsel

Niet-traumatisch hersenletsel, ontstaan door een proces in het lichaam (b.v. een hersenbloeding, tumor, zuurstofgebrek door bijna-verdrinking of vergiftiging door drugs).

Keith Marshall

Designer

George Williams

Developer

Julia Castillo

Client Service

Skip to content