Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Nieuws

 

2021
  
2020
  
2019
  
2018
  
2017
  
2016
  
2015
  
2014
  
2013
  
2011Bijeenkomst Café Brein Eindhoven op 11 oktober 202123-09-2021

Het is zover! Maandag 11 oktober 2021 organiseert Café Brein Eindhoven weer een CORONAPROOF ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het onderwerp is dit keer: ‘Ervaringen met niet-zichtbare gevolgen van NAH'.

Waar: SWZ Activiteitencentrum, Palladiostraat 27, 5624 AB in Eindhoven.
Datum en tijd: 11 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang vanaf 19.00 uur.
Wie: Mensen met NAH, hun familie of mantelzorgers, andere belangstellenden. Aanmelden: stuur een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (vóór 4 oktober aanmelden!)

Belangrijk: Gezien het beperkte maximale aantal gasten dat volgens de RIVM- maatregelen aanwezig mag zijn binnen het Activiteitencentrum doen wij vooral een oproep aan mensen met NAH en hun familie/mantelzorgers om zich aan te melden.

Lees verder...


HersenletselCongres 2021 gaat door op 1 en 8 november a.s.06-09-2021

Het HersenletselCongres 2021 gaat door en wel op 1 en 8 november a.s. Het wordt een online congres, waarbij we de congresdag verdeeld hebben over twee middagen.

Lees verder...


Bijeenkomst Café Brein Eindhoven op 21 juni 2021 (Webinar)13-06-2021

Maandag 21 juni 2021 organiseert Café Brein Eindhoven weer een Webinar. Door Covid19 is het nog steeds niet mogelijk fysiek bij elkaar te komen. Vandaar dat wij nogmaals een online bijeenkomst organiseren. Wij hopen dat er zoveel mogelijk bezoekers in staat zijn aan te sluiten bij deze digitale vorm van ‘elkaar ontmoeten’.
Het onderwerp van de Webinar is: ‘Het NAH-ervaringsverhaal: wat doet NAH met de partner?’

Lees verder...

Vanaf mei 2021 in Eindhoven: contactgroep voor volwassenen met niet- aangeboren hersenletsel28-03-2021

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan ontstaan door een beroerte, een hersentumor, een ziekte of langdurig zuurstoftekort. Het kan ook het gevolg zijn van een ongeval of geweld. Er is niet één hersenletsel gelijk aan het andere. Voor iedereen zijn de gevolgen verschillend.

Breuk in de levenslijn
Het belangrijkste kenmerk van NAH is ‘de breuk in de levenslijn’. Het leven is niet meer zoals vóór het hersenletsel. Er zijn veel zichtbare én onzichtbare gevolgen. NAH is een chronische aandoening, je moet leren leven met de beperkingen. Ook de naasten moeten leren omgaan met een veranderde persoon en een veranderd leven. Hersenletsel heb je nooit alleen!

Herkenning, erkenning en begrip
De onzichtbare gevolgen van hersenletsel zijn nog te weinig bekend. Mensen met NAH stuiten dan ook vaak op onbegrip. Bij NAH Eindhoven heb je aan een half woord genoeg. De begeleiding is in handen van een ervaringsdeskundige. Je kunt in een vertrouwde omgeving ervaringen delen met elkaar en tips uitwisselen. Om elkaar te steunen en om van elkaar te leren. Je ervaart dat je niet de enige bent. Dat helpt, samen bereik je meer!

Meer informatie over NAH
Heb je persoonlijke vragen? Kijk eens op de website van Breinlijn, een gratis landelijk loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel.

Voor wie?
Voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel.

Hoe werkt het?
De groep komt iedere eerste vrijdag van de maand bij elkaar. De bijeenkomst duurt van 10.00 tot 12.00 uur en de inloop is vanaf 9.30 uur. Locatie: wijkcentrum FAB28, Fabritiuslaan 28 (Tongelre). Deelname is gratis; koffie of thee is voor eigen rekening (1 euro).
Partners zijn welkom bij de groep. Wie niet aansluit, kan gebruik maken van de gezellige bar of van het buitenterras van FAB28.

Deelnemen?
Vul het contactformulier in en we nemen z.s.m. contact met je op. Vermeld in het bericht de naam van de groep, dan kunnen wij je gericht helpen. Voor meer informatie kun je ook bellen: 040-2118328.

Ga naar https://zuidoostbrabant.breinlijn.nl/ voor meer informatie of naar https://www.zelfhulpnetwerk.nl/contact/ voor het contactformulier/

Het informatie & Adviespunt Hersenletsel Zuidoost Brabant wordt Breinlijn regio Zuidoost Brabant04-03-2021

In Nederland helpt Breinlijn u op weg naar passende ondersteuning. De gratis hulpdienst is online en telefonisch bereikbaar via www.breinlijn.nl of 085 - 225 0244. Vragen worden regionaal beantwoord door hersenletseldeskundigen en zo nodig door (leden) van het hersenletselteam van het NAH Netwerk Zuidoost Brabant. Het NAH Netwerk Zuidoost Brabant is één van 17 regioteams van Breinlijn. M.i.v. 1 maart 2021 gaat het Informatie- & Adviespunt Hersenletsel Zuidoost Brabant over naar Breinlijn.
In Nederland krijgen jaarlijks tussen 130.000 tot 160.000 mensen te maken met hersenletsel. Dat heeft grote gevolgen op hun dagelijks leven. Het leven na bijvoorbeeld een infarct, ongeluk of tumor is nooit meer hetzelfde. Waar kan ik sporten? Hoe ga ik om met verandering in het karakter van mijn partner? Hoe regel ik gezinsondersteuning?

Lees persbericht...

Axon: Instap e-learning Niet Aangeboren Hersenletsel18-01-2021

Hoewel we allemaal verlangen naar een einde aan de corona-crisis, is deze nog niet op korte termijn in het zicht. Dankzij de verlengde lockdown kan het nu de goede kant op gaan, maar men vreest voor de Britse variant.
Hopelijk kunnen de medewerkers en cliënten in de zorg snel worden gevaccineerd, zodat we op die manier weer mogelijkheden krijgen om de draad van de cursussen en workshops weer op te pakken.
 
Van diverse organisaties horen we dat het ziekteverzuim hoog is en dat er veel mutaties onder het personeel plaatsvinden. Dat betekent nieuwe instroom van medewerkers die meteen moeten worden ingezet in de zorg- en dienstverlening aan mensen met hersenletsel. Tijd om een gerichte basiscursus te volgen is er niet, wat ook nu niet te realiseren is door de beperkende overheidsmaatregelen.
 
Vanuit deze achtergrond hebben we een zogenaamde “instap e-learning” ontwikkeld. Door deze e-learning hebben deelnemers meer begrip voor het gedrag van cliënten met hersenletsel, doordat ze enige kennis hebben over het letsel en de gevolgen ervan. Ze beschikken over een aantal praktische handvatten om in dagelijkse situaties  te kunnen reageren op gedrag ten gevolge van hersenletsel.
 
Het werken met mensen met hersenletsel leer je niet met een e-learning; om daar goed in thuis te raken is het volgen van een basiscursus en het oefenen en bespreken van casuïstiek noodzakelijk. Deze e-learning maakt echter dat de medewerker toch enige kennis heeft en geen grote fouten zal maken in de begeleiding.
 
Via onze website kan deze e-learning worden besteld.
2021
  
2020
  
2019
  
2018
  
2017
  
2016
  
2015
  
2014
  
2013
  
2011

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech