Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Brain Awareness Week

11 maart @ 08:00 15 maart @ 17:00

Tijdens de Brain Awareness Week vragen we aandacht voor de werking van de hersenen én het belang hiervan. Een week lang maken we mensen bewust van hoe belangrijk de hersenen zijn. Want alleen dán besef je hoe groot de impact op het leven is als er iets met die gezonde hersenen gebeurt. En alleen dán begrijp je waarom het cruciaal is de hersenen zo gezond mogelijk te houden. 

Hersenen zijn van levensbelang. Dankzij jouw hersenen kun je ademhalen, heb je herinneringen en voel je blijdschap. Je hersenen zorgen ervoor dat jij je benen kunt bewegen en met je ogen kunt knipperen. Bij alles wat je doet, heb jij jouw hersenen nodig.  

Maar uit onderzoek van de Hersenstichting blijkt dat 60 procent van de Nederlanders in grote mate niet weet wat hun hersenen allemaal doen en waar ze dagelijks allemaal bij betrokken zijn. 

Zo weet 35 procent van de Nederlanders niet dat de hersenen er onder andere voor zorgen dat je een schilderij kunt bewonderen en weet 33 procent van de Nederlanders niet dat de hersenen van essentieel belang zijn om verliefd te worden.

Om de kennis van de Nederlanders over de werking van de hersenen te verbeteren en bewustwording te creëren over alles wat je hersenen ongemerkt voor je doen, zetten verschillende organisaties zich tijdens deze week extra in voor dit bijzondere orgaan.

Brain Awareness Week 2024 in het teken van slaap. Meer informatie over de Brain Awareness Week vindt je hier

Ga naar de inhoud