Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Zorg in de regio

De zorgkaart van NAH Netwerk Zuidoost Brabant biedt een overzicht van alle soorten zorg en ondersteuning die geboden worden in de regio. Deze zorg en ondersteuning kan uiteenlopen van lotgenotencontact tot aan behandeling en diagnostiek en wordt geboden door verschillende organisaties. Door de transitie in de zorg zijn er verschillen per gemeenten. 

Hieronder vind je een overzicht onderverdeeld in verschillende categorieën.

  • Hulp en zorg thuis

Als u gewoon thuis woont, heeft u misschien extra medische hulp en zorg nodig. Zorg thuis of hulp om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Ook kan het zijn dat u door uw partner of familie wordt verzorgd. Dit wordt mantelzorg genoemd. Het kan zwaar zijn voor uw partner of familie om voor u te zorgen. Zeker wanneer u veel zorg nodig heeft. Naast de gebruikelijke zorg, kunt u daarom ook gebruik maken van thuiszorg, huishoudelijke hulp, verzorging, verpleging of begeleiding.


 

  • Wonen

Waarschijnlijk woont u het liefst thuis of zelfstandig. Vaak kan dat met voldoende zorg thuis en mantelzorg. Ook bestaat de mogelijkheid voor begeleid wonen met NAH. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zijn er ook speciale woonvormen waar u toch zoveel mogelijk zelfstandig kunt wonen met of zonder zorg en behandeling.


 

  • Werk, dagbesteding en vrijetijdsbesteding

Het kan zo zijn dat u ondanks uw NAH toch aan het werk kunt bij uw huidige werkgever of u gaat op zoek naar een nieuwe werkgever. Het is ook mogelijk dat u hierbij ondersteuning nodig heeft of extra begeleiding op de werkplek. Daarnaast zijn er mogelijkheden via de dagbesteding voor mensen met NAH. Mogelijk heeft u problemen met uw vrijetijdsbesteding sinds uw mogelijkheden veranderd zijn.


 

  • Onderzoek en behandeling

Het kan zijn dat het niet goed gaat met u en dat u behoefte heeft aan (verder) onderzoek of behandeling. U kunt hierbij denken aan onderzoek en behandeling in een ziekenhuis maar ook bij deskundigen op het gebied van NAH buiten het ziekenhuis zoals verpleeghuizen, revalidatiecentrum of misschien moet u gebruik gaan maken van behandeling in de buurt. Zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en psychologie.


 

  • Kinderen en NAH

Heeft uw kind NAH, dan staat u voor een aantal keuzes. Er is natuurlijk de reguliere kinderopvang en de peuterspeelzaal, of is het beter dat uw kind bijvoorbeeld naar het medisch kinderdagverblijf gaat? Kan uw kind naar het reguliere basisonderwijs of moet hij naar het speciaal onderwijs? En hoe zit het dan met het persoonsgebonden budget. Het is ook mogelijk dat u behoefte heeft aan lotgenotencontact of dat u uw kind wil laten onderzoeken of behandelen in een centrum specifiek voor kinderen.


 

  • Informatie en hulp

Meer informatie over hersenletsel en de gevolgen daarvan vindt u via de internetlinks hieronder. U kunt bijvoorbeeld denken aan hulp bij psychosociale en psychische problemen en aan hulp bij het leven met een beperking.
Er zijn ook informatieve websites over NAH gemaakt door mensen met NAH en hun familie en vrienden, bijvoorbeeld NAH-info.nl. Op deze websites vindt u bijvoorbeeld informatie, advies en ervaringen van lotgenoten. Daarnaast zijn er ondersteunende organisaties die u kunnen helpen bij uw zoektocht naar de juiste hulp.

 


 

  • Ervaringsdeskundige

Voor informatie kunt u terecht bij de coördinator ervaringsdeskundige.

Contactgegevens: Tel.: 088-6330999  / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech